open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas oblačno s kišom, od sutra sunčano, temperature do 35 stepeni
Danas će u Bosni dio prijepodneva biti sa maglom i niskom naoblakom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, u Krajini i sjeveru Bosne. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne može uvjetovat će lokalne pljuskove i grmljavinu.
01.06.2022. u 08:12
get url
text

U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu do 31°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature, uz povremene sunčane intervale i periode stabilnijeg vremena tokom dana, ipak će povoljno djelovati na opštu sliku.

Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. U Hercegovini i Krajini biće ugodnije, uz više sunca.

Sutra će u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena


U petak će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu do 35 stepeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.