open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Danas oblačno s kišom, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend
U Bosni i Hercegovini je za danas najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. U višim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Jače padavine se očekuju u Hercegovini i u Krajini.
01.04.2022. u 07:56
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno može biti jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Padavine slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 13 stepeni.

Za nedjelju u Bosni i Hercegovini se najavljuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prolazno slabije padavine prijepodne. U Hercegovini slaba kiša veći dio dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim, jugozapadnim i centralnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.