Pogoršanje vremena, praćeno povremenim, slabijim padavinama, uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i povećane vlažnosti zraka, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito u drugom dijelu dana.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od sedam do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka između pet i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.