Zastupnici su završili raspravu i o Prijedlogu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024. godina - po hitnom postupku. 

Obrazlažući Prijedlog ekonomskih refomi premijer Radovan Višković rekao je da će projektovane stope privrednog rasta u periodu 2022-2024. godina iznositi 4,5, zatim 4,3 i 4,6 posto što je rezultat oporavka domaće tražnje u Republici Srpskoj, postepenog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija.  

On je rekao da  da su glavni ciljevi politika entitetske Vlade dati kroz sedam prioriteta, a to su: produktivnost privrede RS-a s ciljem povećanja plata, održiv zdravstveni sistem, efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, zatim poboljšanje demografske pozicije RS-a, istraživanje, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, te evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.

Preostale tačke Dnevnog reda 26. posebne sjednice između ostalih su: prijedlozi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024. godina, te Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao i još nekoliko zakonskih prijedloga iz oblasti poreza na dohodak i doprinosa, te rada i plaća u oblasti javnog sektora, a koji će, prema najavi, biti razmatrani po hitnom postupku.

Osim obraćanja ministrice finansija Zore Vidović i premijera Radovana Viškovića, obraćanje u trajanju od deset minuta odobreno je predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću, predsjedniku Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saši Triviću i predsjednici Sindikata Republike Srpske Ranki Mišić.

Kolegij NSRS-a je također u najavi sjednice enitetske Skupštine odobrio prisustvo sjednici predstavnika kancelarija EU-a i Ambasade SAD-a u Banjoj Luci, dok je zahtjev za prisustvo predstavniku OHR-a u Banjoj Luci odbijen.