open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Danas kiša, pljuskovi i grmljavina, objavljena prognoza i za naredna tri dana
Jutros su pljuskovi i grmljavina registrovani u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, a danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
20.08.2022. u 09:42
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 12; Ivan-sedlo i Livno 15; Sarajevo i Sokolac 18; Bihać, Sanski Most i Zenica 19; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 20; Trebinje 22; Mostar 23 stepena Celzijusevih.

- Danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen - navedeno je u saopćenju.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Objavljena je i prognoza na naredna tri dana.

Sutra će Bosni i sjeveru Hercegovine preovladavati oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili prolaznim jačim pljuskom. U većem dijelu Hercegovine sunčanije uz umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice prognozira se oblačno vrijeme, djelomično vedro na jugu zemlje. Još uvijek nestabilno s kišom i lokalnim pljuskovima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusevih.

U utorak će se u većem dijelu zemlje zadržati oblačno, sunčanije na jugu zemlje. Slabije kiše ili lokalnog pljuska može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća u istoku i jugu Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.