open-navfaktor-logo
search
Jeste li znali
Danas je Svjetski dan ljubaznosti, internet pun poruka: I mala djela mnogo znače
Jeste li znali da je danas Svjetski dan ljubaznosti? To je globalni dan za promociju važnosti da budete ljubazni prema ljudima oko sebe, sebi i svijetu. Uveo ga je 1998. godine Svjetski pokret ljubaznosti, koalicija nevladinih organizacija za dobrotu nacija.
13.11.2022. u 17:03
get url
text

Na ovogodišnji Svjetski dan ljubaznosti, čestitke su se slijevale na društvene mreže, šireći jednu poruku. Različita vladina odjeljenja, zvaničnici, privatne organizacije i multinacionalne kompanije ovom prilikom su pozdravile sve na društvenim mrežama, uputivši zajednički apel - "Budite ljubazni".

Ovog 13. novembra su Ujedinjeni narodi naglasili vrijednost "malih djela saosjećanja" u stvaranju boljeg svijeta i istakle "ljubav i solidarnost"” kao alate za napredovanje u teškim vremenima. UN su također definirale kako se može biti ljubazan i online.

- Pauziranje prije dijeljenja nečega na mreži je čin ljubaznosti i može pomoći u zaustavljanju širenja štetnih dezinformacija - napisalo je ovo međunarodno tijelo, imajući na umu sve veću prijetnju dezinformacija i mržnje na društvenim mrežama, piše Hindustan Times.

UN Women je istakao potrebu da "žene podržavaju žene".

Ministri širom svijeta, kompanije, šalju poruke na današnji dan, a Šumski odjel Karnatake u Indiji objavio je predivan video o ljepoti prirode u kojoj su divlje životinje njen ključni dio s porukom da budemo "ljubazni prema prirodi koja je uvijek ljubazna prema nama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.