open-navfaktor-logo
search
Početak jeseni
Danas i sutra pretežno sunčano vrijeme, u nedjelju oblačno s kišom
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 23.
23.09.2022. u 08:18
get url
text

U Sarajevu više oblačnosti u jutarnjim satima. Tokom dana sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u subotu će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stepena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu. Većina padavina očekuje se na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne prolazno slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.