Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se uglavnom između 11 i 17 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak se u većem dijelu zemlje očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne i sa slabom kišom, u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do osam, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 17 stepeni.

U petak u Hercegovini i na sjeveru Bosne se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni.