open-navfaktor-logo
search
Nastavak blokada
Danas hitna sjednica Doma naroda, delegati SNSD-a ne dolaze
U međuvremenu su delegati SNSD-a najavili da se neće odazvati pozivu, odnosno da neće prisustvovati današnjoj sjednici
24.06.2019. u 08:09
get url
text

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sazvao je za danas hitnu sjednicu ovog zakonodavnog tijela.

Na dnevnom redu sjednice nalaze dvije tačke dnevnog reda. Delegati će najprije razmatrati pitanje izbora članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH: Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet, Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Zatim je predviđeno imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Izetbegović je zatražio od klubova naroda još 7. marta ove godine da dostave prijedloge za imenovanje delegata u stalne komisije Doma naroda. S obzirom na to da ti prijedlozi, izuzmemo li Klub Bošnjaka, još nisu dostavljeni, Izetbegović je zatim dostavio urgenciju klubovima naroda za dostavljanje prijedloga.

- Napominjem da zbog neformiranja komisija trpimo zastoj u radu Parlamentarne skupštine BiH, što je rezultiralo neusvajanjem niza veoma važnih zakona, odluka i sporazuma koji su dostavljeni od strane Vijeća ministara BiH – obrazložio je Izetbegović svoju urgenciju.

U međuvremenu su delegati SNSD-a najavili da se neće odazvati pozivu, odnosno da neće prisustvovati današnjoj sjednici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.