open-navfaktor-logo
search
Dženaza
Danas će se u Željeznom polju klanjati dženaza demobilisanom borcu Rami Bećiroviću
Bećirović, kako je pokazala obdukcija, preminuo je usljed ponovljenog srčanog udara, a riječ je o borcu koji je bio uhapšen na nedavnim protestima u Sarajevu
09.09.2018. u 12:00
get url
text

Demobilisani borac Ramo Bećirović  učestvovao je na boračkim protestima 5. septembra u Sarajevu na kojima je uhapšen. Pušten je sutradan, a u svom domu u Željeznom polju, gdje živi sa sestrom, preminuo je u subotu ujutro. U ranijem razgovoru za Faktor, Hamza Krkalić, jedan od predstavnika boraca je rekao kako je Bećirović bio srčani bolesnik, da je imao ugrađena tri bajpasa i da je nakon hapšenja bio u veoma lošem stanju.

- Sinoć oko 21 sat je završena obdukcija tijela Rame Bećirovića u Komemorativnom centru u Tuzli od sudskog vještaka prof. dr Zdenka Cihlarža. Utvrđeno da je smrt nastupila zbog ponovljenog srčanog udara. Kompletan nalaz sa uzrocima srčanog udara dostaviće se nadležnom Tužilaštvu nakon izvršene ostale analize, uključujući i toksikološku analizu - stoji u saopćenju  advokat boraca, Mirnesa Ajanovića.

Upoznao je javnost da će se dženaza demobilisanom borcu Rami Bećiroviću klanjati danas, nakon ikindijskog namaza, (oko 16,20 sati), u Željeznom Polju, selo Jastrebac, na mezarju pored džamije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.