open-navfaktor-logo
search
Zbog tuče u publici
Dana White objasnio Khabibovu reakciju, šampionu prijeti suspenzija?
Očito bilo dosta provokacija na račun Nurmagomedova, a vrijeđale su dostojanstvo i vjeru Rusa, koji je inače musliman
07.10.2018. u 08:32
get url
text
Dana White i Khabib Nurmagomedov

Dagestanac Khabib Nurmagomedov gušenjem u četvrtoj rundi pobijedio je Irca Conora McGregora i tako odbranio titulu UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

Nakon što je Conor "tapkao" u četvrtoj rundi, Nurmagomedov nije slavio pojedu, već se odlučio odbračunati s nekim u publici, nakon čega je uslijedio pravi haos u dvorani u Las Vegasu.

Očito je bilo dosta provokacija na račun Nurmagomedova, od kojih su mnoge bile ponižavajuće, a koje su vrijeđale dostojanstvo i vjeru Rusa, koji je inače musliman.

I kada se sve smirilo Dana White odlučio je da šampionski pojas ne dodjeli čovjeku koji ga je odbranio 27. pobjedom, 11. u UFC-u u isto toliko nastupa, pa je zvanični spiker samo proglasio pobjednika. UFC se očito pribojavao reakcije publike, koja je većinom bila na strani Irca, koji ovoga puta nije prikazao mnogo toga, osim blage dominacije u trećoj rundi.

Prvi čovjek UFC-a nakon meča objasnio je šta se ustvari desilo.

- Jedan od Conorovih prijatelja se obraćao Khabibu, a on je nakon svega samo iskočio iz oktagona i napao ga. Dok se to dešavalo dvojica iz Khabibovog tima napala su Conora - rekao je White, te dodao:

- Pregledavamo snimke, ovo je veliki slučaj. Mogla bi se desiti suspenzija i pitanje je da li će oni uopće u više dobiti vizu kako bi se mogli vratiti u zemlju (SAD), a bit će i velikih kazni.

White se potom vratio na Khabibovo iskakanje iz oktagona.

- Čovjek i Conorovog ugla je pokrenuo sve. Khabibov izlazak je iz otagona je bio nepromišljen. Imao je dobro borbu, odlično se borio, trebao dobiti pojas i onda iskoči iz oktagona i započne borbu u publici. Lično ja nisam dozvolio da mu stave šampionski pojas jer sam znam da bi ga u dvorani gađali sa svim što imaju. Zbog toga sam rekao da ga izvedu iz dvorane što prije - kazao je White.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.