open-navfaktor-logo
search
UFC
Dana White naljutio Nurmagomedova: McGregor? Ja odlučujem protiv koga ću se boriti
Da bi se borio protiv mene prvo mora spustiti kilažu na 70 kilogram, poručio je Nurmagomedov
14.12.2019. u 10:18
get url
text

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor mogli bi se sastati u revanšu, najavio je Dana White. No, najava predsjednika UFC-a "razljutila" je borca iz Dagestana.

"Orao" je još ranije odbacio mogućnost da Ircu u skorije skoro vrijeme pruži drugu priliku, a sada je to i potvrdio, prije svega što Conorovog protivnika Cerronea smatra neozbiljnim.

- U posljednjim mečevima Cerrone je izgubio sedam ili osam puta. U međuvremenu gotovo da nije nikoga pobijedio. Možemo reći da se radi o drugoj ligi. Uopće nije bitno ko će pobijediti u tom meču - kazao je ljutiti Nurmagomedov, dodavši:

- Neobično mi je kada Dana White kaže da će pobjednik tog meča... Ako Conor pobijedi Cerronea i ja pobijedim Tonyja Fergusona, da će organizpvati naš revanš. Ko će se sljedeći boriti za pojas je moja odluka! Da bi se borio protiv mene prvo mora spustiti kilažu na 70 kilogram, a onda, kao što je to jednom ranije napravio, mora pobijediti deset puta zaredom. Onda ću razmišljati o revanšu, ali sada neka se on bori protiv drugorazrednih boraca teških 77 kilograma. I to bi mu trebalo osigurati poziciju za titulu? Dok sam ja ovdje, to se neće dogoditi. Budite sigurni!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.