open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Dan žalosti sutra u Hrvatskoj u povodu stradanja osmero mladih iz Posušja
Hrvatska vlada proglasila je sutrašnji dan, Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u povodu tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u Bosne i Hercegovine u novogodišnjoj noći.  
04.01.2021. u 16:49
get url
text

- Mislim da je jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske, ispravna odluka - rekao je hrvatski premijer Plenković te dodao da su odluku podržali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković, prenijela je Hina.

Inače, trodnevnu žalost proglasila je Zapadnohercegovački kanton, u BiH je Dan žalosti proglašen 2. januara, dok je u Federaciji BiH danas, 4. januara Dan žalosti.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. januara, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

Također, Hrvatska vlada je proglasila katastrofu za Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije pogođene potresom, a potpredsjednika Vlade Tomu Medveda ovlastila za rukovođenje radom Štabom civilne zaštite u dijelu vezanim uz otklanjanje posljedica katastrofe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.