Manifestacija povodom obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč, u srijedu, 15. juna, na Golom brdu.

Tom prilikom bit će položen kamen temeljac za izgradnju centralnog spomen-obilježja "Krila slobode" u sklopu Memorijalnog kompleksa Žuč.

Na manifestaciji će biti dodijeljena priznanja "Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo" i zahvalnice zaslužnima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Nakon oficijelnog dijela, planiran je i muzički program, a za sve posjetioce osiguran je ručak, kao i besplatan prijevoz do Golog brda i nazad, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

Općina Novi Grad poziva sve građane koji budu u prilici da nam se pridruže na Golom brdu, kako bi dostojanstveno i uz druženje obilježili Dan pobjede na brdu Žuč i Dan odbrane naše općine, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da se manifestacija obilježavanja ovog značajnog datuma trebala održati 8. juna, ali da je zbog nevremena i kišnih padavina odgođena. U slučaju kiše, manifestacija će se održati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

O eventualnim promjenama lokacije građani će blagovremeno biti obaviješteni putem zvanične web stranice Općine i medija.