U organizaciji pravnih subjekata koji okupljaju Bošnjake Nevesinja, Udruženja Povratkom za BiH, Patriotske lige Nevesinje, SDA općinska organizacija Nevesinje, stanovnici ovog grada okupili su se kod spomen-obilježja u selu Kljuna izgrađenog u znak trajnog sjećanja na šehide i poginule borce Armije Republike Bosne i Hercegovine i nedužno ubijenih civila.

- Želja nam je da i ovim povodom sačuvamo dostojanstvo svih nas koji smo učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine, da sačuvamo dostojanstvo naših povratnika, ali i dostojanstvo naših šehida, da nisu uzalud dali svoje živote. Danas odavde želimo poslati poruku da ćemo uvijek biti tu. Dok postoji svijeta i vijeka, uvijek ćemo biti tu i nikada se nećemo odreći nijednog pedlja naše zemlje. Na generacije koje dolaze želimo prenijeti tu našu čistu ljubav da znaju da je i ovo njihovo isto kao i Sarajevo i kao Mostar - poručio je predsjednik organizacionog odbora Hasan Lerić. 

On je podsjetio na činjenicu da su bošnjačka imanja u proteklom ratu bila potpuno spaljena, da su svi Bošnjaci protjerani te da su na spomen-obilježju uklesana imena nedužnih civilnih žrtava od kojih je najmlađa imala samo jedan dan.

Svi prisutni su pred njihovu dušu proučili Fatihu, a delegacije udruženja i institucija su na spomen-obilježju položile cvijeće.