Srijeda, 08.07.2020.
h

Damir Krčum, SDP Mostar: Neka je sramota svakoga ko je dao glas Bećiroviću

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) danas je na Konvenciji stranke u sarajevskom Domu mladih i zvanično saopćila da će potpredsjednik te stranke i državni zastupnik Denis Bećirović biti njihov kandidat za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda. 

SDP je prethodnih dana na unutarstranačkom referendumu pitao nešto više od 42.000 članova da li ta stranka treba imati svoga kandidata za Predsjedništvo na Općim izborima i ako je odgovor potvrdan, koga predlažu za tu poziciju. Bećirović je izglasan sa 26.787 glasova, što je 92,71 posto od ukupnog broja glasova na unutarstranačkom referendumu. Na referendumu SDP-a ukupno glasalo 29.126 članova stranke.

Stranka je unaprijed Centralnoj izbornoj komisiji BiH potvrdila da će imati kandidata za Predsjedništvo i bez odluke članstva, pa je ostalo samo da se potvrdi ono što je javnost unaprijed znala, a to je da će Denis Bećirović biti nominovan. 

VEZANI TEKSTKonvencija SDP-a: Bećirović kandidat za Predsjedništvo, Nikšić vikao i slao poruke Komšiću

Iako su u SDP-u danas, a i ranije, naglašavali kako se radi o svojevrsnom prazniku demokratije gdje se u potpunosti za odluku pitalo cjelokupno članstvo, te da je Bećirović apsolutno najbolji kandidat, sa takvim se viđenjem stvari ne slažu svi u stranci. Više SDP-ovaca je negodovalo zbog toga na društvenim mrežama, a jedan od njih je i Damir Krčum, kandidat za Federalni parlament na Općim izborima 2014. godine. 

Njegove stavove i zapažanja u vezi sa stranačkim referendumom, prenosimo uz njegovu dozvolu. 

- SDP-ovo članstvo je izabralo bošnjačkog Milorada Dodika za svog "predsjedničkog" kandidata. Ovim sramotnim potezom su tzv. ljevičari zadali snažan udarac opstojnosti Bosne i Hercegovine. Tako je SDP, kao nasljednjik "one partije" još jednom izdao državu... tada Jugoslaviju, a danas Bosnu i Hercegovinu. Neka je sramota svakog čovjeka koji je dao glas ovom populisti i šovinisti, a pozivam svakog poštenog čovjeka u ovoj zemlji da ne podrži Denisa Bećirovića u njegovoj rušilačkoj namjeri da zarad vlastite fotelje rasklima posljednje nosive zidove našeg, odavno urušenog, solitera - napisao je Kručum na svom Facebook profilu, gdje su takav stav podržali i još neki članovi te stranke.   

 

Krčum se i ranije na Facebooku oglasio u vezi sa unutarstranačkim referendumom, kada je napisao:

-Danas sam nominirao druga Zlatka Lagumdžiju za predsjedničkog kandidata iz reda bošnjačkog naroda. Vodeći računa isključivo o kvalifikacijama, nisam uspio da se sjetim većeg bošnjaka i sposobnijeg čovjeka (to se valjda traži). Je l' hadžija? Jes! Je l' doktor? Jes! Je l' utjecajniji kao član udruge građana od ministra vanjskih poslova? Jes! Premda je i budalama jasno da ovaj "festival demokracije" ne služi ničem nego mazanju očiju biračima i da je kandidat Denis Bećirović ne samo favorit nego i sigurni pobjednik ovog referenduma, odlučio sam se svojim glasom ne pomoći nacoinalisti dodikovskog tipa da dobije priliku rasturati Bosnu i Hercegovinu svojom nesposobnošću i poplulizmom. Neka nam živi predsjednik Lagumždija, ali neka što prije nestane ostavština njegovog kadrovanja - napisao je Krčum. 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh