open-navfaktor-logo
search
Izabrano novo rukovodstvo
Damir Hadžić i dalje na čelu Udruženja osiguravajućih društava FBiH
Predsjednik uprave Euroherc osiguranja d.d. Sarajevo Damir Hadžić i dalje će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH (UDO FBiH), dok će poziciju dva potpredsjednika i dalje obavljati predsjednica uprave Uniqa osiguranja d.d. Sarajevo Senada Olević i predsjednik uprave Sarajevo-osiguranja d.d. Sarajevo Arif Kulić.
15.05.2020. u 11:38
get url
text
get url
text

UDO FBiH, kao predstavnik osiguravajućih kuća  koja posluju u Federaciji BiH, provelo je izbore za članove organa u mandatnom periodu 2020.-2024. godina.

Upravni odbor UDO FBiH uz njih u naredne četiri godine će činiti i Marina Miočić-Hamidović (Adriatic osiguranje), Fikret Hodžić (Grawe osiguranje), Edib Galijatović (Triglav osiguranje) i Radenko Vujić (Aura osiguranje). Za predsjednicu Skupštine Udruženja ponovo je izabrana Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja, a za njene potpredsjednike Zlatan Filipović, direktor Bosna reosiguranja i Brinio Jarčević, direktor filijale Brčko Gas osiguranja za FBiH.

Generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH Ermin Čengić kazao je Feni da su osiguravajuća društva u proteklom periodu u okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa iskazala visok stepen jedinstva i društvene odgovornosti kroz zajedničke i pojedinačne humanitarne akcije pomoći zdravstvenom sektoru.

Čengić je naglasio da će u predstojećim mjesecima, koji će biti izuzetno izazovni za ekonomiju BiH, sektor osiguranja i Udruženje kao njegov predstavnik, igrati aktivnu ulogu u svim procesima kako bi pozicija građana BiH, osiguranika te osiguranja kao djelatnosti bila maksimalno zaštićena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.