open-navfaktor-logo
search
Kina
Damir Džumhur zaustavljen u četvrtfinalu Shenzhena
Duel između Džumhura i De Minaura je trajao sat i 45 minuta
28.09.2018. u 12:59
get url
text

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz serije 250 u kineskom Shenzhenu.

Džumhur je u četvrtfinalnom meču poražen od Australca Alexa de Minaura (ATP 40) sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6, nakon sat i 45 minuta igre.

Prvi set Australac je dobio za 37 minuta igre rezultatom 6:3. Ključni trenutak dogodio se u osmog gemu, kada je De Minaur oduzeo Džumhuru servis i poveo sa 5:3, a zatim odservirao za pobjedu.

Loše je Džumhur otvorio i drugi set. Njegov rival napravio je break odmah na startu, a zatim servirao bez greške za 2:0.

Australcu su pripala i dva naredna gema za 4:0, da bi Džumhur osvojio peti gem drugog seta za 4:1. Bh. teniser je potom prvi put na meču oduzeo servis protivniku za 4:2. Uz dosta muke Džumhur je osvojio i naredni gem na svoj servis i smanjio rezultat na 4:3, da bi novim brejkom stigao do izjednačenja.

U narednom gemu De Minaur je servirao za ostanak u drugom setu, jer je Džumhur poveo sa 5:4. Ipak, Australac nije dozvolio Džumhuru da osvoji i šesti uzastopni gem i dobrim servisom je izjednačio na 5:5. Džumhur je poveo sa 6:5, a Minaur izjednačio na 6:6, tako je da meč otišao u tie-break.

Tu se na startu bolje snašao Australac, poveo sa 3:0, zatim 5:1, da bi Džumhur uzeo pet uzastopnih poena i poveo sa 6:5, da bi potom imao i set loptu koju nije iskoristio. Jednu set loptu na svoj servis je propustio i De Minaur, ali ne i drugu šansu, a u konačnici slavio sa 9:7 u tie-breaku i plasirao se u polufinale.

Nagradni fond turnira u Shenzhenu je 800 hiljada dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.