open-navfaktor-logo
search
Na domaćem terenu
Damir Džumhur najavio "okršaj" sa Novakom Đokovićem u Sarajevu
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zbog povrede morao je meč prvog kola Adria Toura koji se igra u Beogradu predati Austrijancu Dominicu Thiemu.
14.06.2020. u 21:59
get url
text

Rođeni Sarajlija je meč predao poslije dva odigrana gema zbog bolova u desnoj nozi, a srbijanski mediji pisali su kako bi uzrok povrede mogla biti fudbalska utakmica koju su Đoković, Džumhur i ostali teniseri sa Adria Toura odigrali protiv srbijanskih umjetnika.

koliko je ozbiljan povreda Džumhur je objasnio u intervuu za Telegraf.rs.

VEZANI TEKST - Đoković govorio o dolasku u Sarajevo i egzibicionom meču s Džumhurom

- Nije bilo sreće, već u prvom gemu sam osjetio taj primicač na desnoj nozi. Mislim da su četiri meča koja sam igrao na TSS turu imala uticaja. Nije ozbiljnija povreda, zamor mišića jednostavno, nije ozbiljnija povreda. Uradio sam magnetnu rezonancu, povreda je lakše prirode, jako malo istegnuće mišića tako da nema rupture. Par dana i bit ću spreman - rekao je Džumhur za Telegraf i dodao:

- Nažalost propustit ću turnir kod Janka Tipsarevića u prvoj sedmici, ali mislim da je najbitnije da nije ništa ozbiljno. Imao sam četiri dobra meča i žao mi je što nisam uspio da odigram protiv najboljih igrača koji su ovde bili. Zaista veliku želju sam imao da igram protiv Dominica, Dušana, Grigora, nije se desilo i kad sam već osjetio da nisam na sto posto bolje je da dam nekom drugom priliku.

Osvrnuo se Džumhur i na nastavak Adria Tura.

- Nažalost Crna Gora neće biti, ali Banja Luka i Sarajevo ostaju, razgovaram sa ljudima u vezi sa organizacijom jer nije baš mnogo vremena ostalo do tih mečeva i organizacije. Sigurno da ću igrati tamo sa Novakom. To je za mene najveća stvar cijelog Adria Toura, igrati pred svojim navijačima, u svom gradu, protiv jednog od najboljih sportista svih vremena Novaka Đokovića. Tako da, bit ću spreman za to - kazao je Džumhur.

Kako ranije najavila Fondacija Novaka Đokovića duel između srbijanskog i bosanskohercegovačkog tenisera planiran je za 5. juli u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.