open-navfaktor-logo
search
Adria Tour
Damir Džumhur i Novak Đoković igraju u Sarajevu
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom "Adria Tour" događaju od 13. juna do 5. jula.
22.05.2020. u 16:20
get url
text

 "Adria Tour" će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banju Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i dolazak u Sarajevo, u nedjelju, 5. jula gdje će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije bit će 26-godišnji Austrijanac Dominic Thiem, treći teniser planete, trostruki grand slam finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indian Welsu.

Učešće na "Adria Tour" u Beogradu je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kome je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svijetu. U karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora.

Još velikih imena iz Evrope najavilo je dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi "Novak Đoković" fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usljed situacije sa koronavirusom.

Sistem koji će se primjenjivati je "Round Robin", što znači da će svako da igra sa svakim u dvije grupe, od po 4 igrača. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se osiguraju za dvije sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. Program će biti upotpunjen i dublovima sa poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za djecu. Svi mečevi bit će prenošeni na kanalima televizije Sportklub, a slike iz regiona će ići i širom sveta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.