open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Damir Bogunić novi policijski komesar BPK Goražde
Damir Bogunić danas je zvanično preuzeo dužnost policijskog komesara u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde.
17.10.2022. u 13:23
get url
text

Tokom primopredaje on je zahvalio na dosadašnjem predanom radu bivšem komesaru Ademu Lakoviću, naglasivši da će, između ostalog, fokus njegovog rada biti unapređenje saradnje sa tužilaštvom BPK Goražde, ali i osiguranje materijalno-tehničkih sredstava te prijem novih policijskih službenika.

- Nadam se da ću uspjeti da poboljšam kvalitet rada u Upravi policije i MUP-a kojem bih izrazio zahvalnost za svu dosadašnju saradnju i materijalno-tehnička sredstva koja smo dobijali, a čemu ćemo se posvetiti i usko sarađivati i ubuduće. Vrlo bitna nam je saradnja s kantonalnim tužilaštvom Goražde koju ćemo produbiti jer mislim da moramo svi zajedno biti malo čvršći i ojačati saradnju u cilju sigurnosti građana koji žive u ovom kantonu - kazao je Bogunić.

 Uspješan rad na čelu Uprave policije komesaru su poželjeli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

- Nadam se da će i gospodin Bogunić u narednom periodu svoj angažman usmjeriti ka smanjenju stope korupcije i kriminaliteta na području BPK Goražde. Zajedničkim snagama i trudom Uprave policije i ministarstva nadamo se da ćemo imati dobru saradnju i jako uspješne projekte jer tu smo da se nadopunjavamo i pomažemo jedni druge - kazao je ministar unutrašnjih poslova Armin Mandžo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.