open-navfaktor-logo
search
Poznata lica
Dalila Omerović: Kad sam nervozna, ne idem u šoping, novac trošim na gorivo
Pravnica po školskoj spremi, a u slobodno vrijeme "krojačica," koja sama sebi šije tunike, u nastavku otkrila je koliko često ide u kupovinu, za šta ne žali potrošiti novac, ko je prema njoj ikona stila u našoj zemlji, gdje bi voljela otputovati...           
11.09.2019. u 08:24
get url
text

Dalila Omerović dobro je poznato i mnogima omiljeno lice sa malim ekrana. Voditeljica, koja je u ovom poslu punih 12 godina, prve novinarske korake učila je na Televiziji Hayat gdje i danas radi.

- Sve što znam o novinarstvu učila sam od kolega, koji nažalost više nisu na ovoj televiziji, ali sa kojima sam ostala u prijateljskim odnosima. Novinarstvo je jedna vrsta otrova koji se uvuče u organizam, a u prethodnih 12 godina toliko se tog otrova uvuklo u mene da mi je ovaj poziv postao način življenja – govori Dalila.

Puno je projekata u Zabavnom programu u kojima je Dalila učestvovala, a ove sezone angažirana je u emisiji "Dobar dan BiH."

- Radi se o kvalitetnom projektu, iza kojeg stoji tim koji je oslonjen na profesiju i znanje, a sve u cilju da gledateljima svakodnevno ponudimo aktuelnosti, informišemo ih i ujedno povežemo gradove i ljude iz cijele naše zemlje - kaže Omerović.

Pravnica po školskoj spremi, a u slobodno vrijeme "krojačica," koja sama sebi šije tunike, u nastavku otkrila je koliko često ide u šoping, za šta ne žali potrošiti novac, ko je prema njoj ikona stila u našoj zemlji, gdje bi voljela otputovati...

Koliko često idete u šoping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

- To je baš osjetljivo pitanje za ženu koja hoće da bude iskrena. Rekla bih da sam u šopingu kad zaista nešto trebam kupiti. Kada je riječ o poslu kojim se bavim, postoje ljudi koji se brinu šta ću odjenuti kada sam ispred malih ekrana. Nisam od onih žena koje su često u kupovini, pogotovo nisam od onih koje kada su nervozne obilaze dućane i troše. Novac u takvim situacijama volim potrošiti na gorivo za automobil.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

- Kako sam vaga u horoskopu, i u situacijama kada sam sama u šopingu, tražim mišljenje prodavačice. Nikada se ne dvoumim između dvije stvari, obično su to tri ili četiri komada, a kad se kući vratim, često pomislim da sam bolju stvar ostavila u prodavnici. Šta ću, takva sam! Zbog toga u kupovinu volim povesti prijateljicu u čiji ukus vjerujem ili joj poslati fotografiju i zatražiti mišljenje.

Da li kupovine obavljate planski ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

- Nekad idem ciljano, pa mi se zna desiti da se kući vratim bez obavljene kupovine, a nekad mi se opet desi da neplanski uđem u radnju i kupim nešto.

Šta ste sebi posljednje kupili?

- Mislim da su to košulje. S obzirom na to da u novoj sezoni radim emisiju "Dobar dan BiH," i stil oblačenja sam usmjerila u tom pravcu, a košulje su neizbježan dio klasičnog odijevanja. Da, kupila sam i još jedne tene.

Koji je najvredniji komad nakita koji posjedujete?

- Oni koji me poznaju znaju da sam slaba na nakit. Volim "chipy style," ono kada na sebi imate svega i kada spajate naizgled nespojivo. Ne kupujem ništa skupo. Ono što je vrijedno u mojoj kutiji nakita su pokloni koje sam dobijala od mame i prijateljica za rođendane. Ono što kupujem su satovi i tada obično biram model kojeg ću moći nositi narednih pet godina.

Koja su Vam tri omiljena komada odjeće koja češće nosite od ostalih?

- Četiri su - trenerka, farmerice, obična široka majica i mantil.

Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil, koje komade odjeće?

- Po meni - stil je odraz karaktera. Ukoliko uspijete odjeću uskladiti sa vlastititim karakterom, nema sumnje da ste napravili pravi izbor. To je nešto što mene vodi, ali isto tako smatram da svaka žena u svom ormaru treba imati crnu haljinicu koju može odjenuti u svakoj prilici.

Kada ste se "najgluplje" obukli i šta je to što ste tada odjenuli?

- Bilo je sigurno takvih situacija. Naročito kada sam se iz nekih razloga loše osjećala, pa je i do tada dobra odjevna kombinacija meni djelovala kao potpuni promašaj.

U kojoj ste odjevnoj kombinaciji zasjali i dobili najviše komplimenata do sada?

- Izdvojila bih modnu reviju naše dizajnerice Emine Husedžinović-Ibrahimović, gdje sam bila u ulozi voditeljice i kada sam nosila nekoliko njenih kreacija.

Kada biste morali iskombinirati četiri različite boje da se odjenete, koje biste izabrali, a da ne ispadnete šareni?

- Bež, maslinasto zelena, bijela i prljavo roze.

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji, uključujući i BiH?

- Za mene je to Arduana Pribinja jer svaku kombinaciju koju odjene zna iznijeti na pravi način. S obzirom na to da je lično poznajem, znam kako bira odjevne kombinacije, jasno zna šta joj treba i šta sa čim može kombinirati. Kada je riječ o muškarcima, izdvojila bih mog kolegu Igora Todorovca.

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

- Sportska elegancija.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća i aksesoari u pitanju?

- Pa to je sasvim sigurno - nakit, ali i cipele. Imam ih jako puno za sve prilike.

Najviše novca izdvojili ste za kupovinu kojeg komada garderobe, i koji je to bio iznos?

- Zavisi od prilike i šta mi treba, ali ne štedim kad kupujem odijelo.

Između putovanja na neku egzotičnu destinaciju i odjevne kombinacije i torbe iz najnovije Chanel kolekcije, šta biste izabrali?

- Putovanje, naravno. Voljela bih posjetiti još neka mjesta u Španiji i Meksiko.

U kombiniranju odjeće, šta je prema Vama nespojivo, šta ne biste nikada nosili?

- Ne bih nikada odjenula provokativnu odjeću, pretjerano kratke suknje ili šorceve. Jednostavno, nisam taj tip. Ne osuđujem dame koje to nose i umiju nositi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.