open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Dalić za utakmice sa Španijom i Engleskom pozvao 25 igrača
Želimo pred svojim gledaocima pokušati doći do pobjede s kojom bismo ostali u igri za završni turnir, kazao je Dalić
02.11.2018. u 12:37
get url
text

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, objavio je danas spisak od 25 igrača za utakmice u UEFA Ligi nacija A protiv Španije i Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi put u kadru A reprezentacije Hrvatske naći će se Josip Brekalo, krilni napadač Wolfsburga i jedan od najboljih igrača kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo. Dalić je pozvao i Nikolu Vlašića, te Duju Ćaletu-Cara koji već imaju nastupe za A reprezentaciju, no ove jeseni bili su aktivni u mladoj reprezentaciji.

Na spisku su: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica - golmani; Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Duje Ćaleta-Car, Antonio Milić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Nikola Vlašić i Josip Brekalo.

Svjetski viceprvak 15. novembra dočekat će Španiju u Zagrebu, a tri dana kasnije u Londonu bit će gost Engleske. Hrvatskoj su potrebne dvije pobjede kako bi osvojila prvo mjesto u grupi 4 koje vodi na Final Four novog UEFA-inog takmičenja - Ligi nacija.

- Čekaju nas odlične i teške utakmice, ali Hrvatska može odgovoriti na takve izazove. Koncentrisani smo na Španiju, želimo pred svojim gledaocima pokušati doći do pobjede s kojom bismo ostali u igri za završni turnir. Siguran sam da će nas navijači podržati u velikom broju, ovo je prva takmičarska domaća utakmica s publikom nakon Svjetskog prvenstva, a protivnik ne može biti bolji i atraktivniji - izjavio je Dalić dodavši:

- Brekalo, Vlašić i Ćaleta-Car dali su značajan doprinos mladoj reprezentaciji, sada je pravo vrijeme da budu s nama te svojom energijom i talentom daju dodatni poticaj A reprezentaciji. Raduje me što nemamo većih problema s povredama i nadam se da će tako ostati do okupljanja. Igrači polako ulaze u pravu formu i vjerujem da ćemo kao ekipa pokazati više nego do sada u Ligi nacija i tako na pravi način najaviti Evropske kvalifikacije gdje je naš cilj sasvim jasan - plasman na EURO 2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.