open-navfaktor-logo
search
Selektor Hrvatske
Dalić pred četvrtinale poručio: Nemojmo živjeti u oblacima, Brazil je favorit
Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u nakon penala savladala Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva i plasirala se među najboljih osam reprezentacija na turniru u Kataru.
06.12.2022. u 11:12
get url
text

Vatreni će u borbi za plasman u polufinale igrati protiv Brazila, za mnoge najvećeg favorita takmičenja.

Analizu utakmice s Japanom i najavu susreta s Brazilom dao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić na konferenciji za medije.

- Biti među osam najboljih na svijetu je zaista sjajno. Zasluženo je i izboreno u teškoj utakmici. Po povratku u hotel malo smo proslavili. Nisam još jednom pogledao utakmicu, bio sam iscrpljen. Ne treba mi posebna analiza, igrali smo dobro, onako kako treba - kazao je Dalić na početku pa najavio duel protiv Brazilaca.

- Brazil je najmoćnija reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Njihov izbor igrača, kvaliteta... To je zastrašujuće.

Pred nama je veliki ispit protiv ekipe koja igra fudbal i nadigrava se. Možda je prerano, bilo bi bolje da je finale... Brazil je favorit, ali ne bojimo se i nećemo se predati - kazao je selektor Vatrenih.

Livaja, Petković i Budimir se nisu nametnuli kao starteri za Brazil. Dalić još uvijek ne zna ko će od njih početi susret.

Vidjet ćemo što i kako ćemo protiv Brazila. Nemamo broj jedan, nemamo napadača Atletica i Juventusa, sad su tu napadači Hajduka i Dinama. Nemojmo živjeti u oblacima - dodao je Dalić.

Susret Hrvatska - Brazil na programu je u petak od 16 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.