open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dalibor Mandić dobio novog advokata,  početak suđenja za ubistvo mladića odgođen za 5. juni
Početak suđenja Banjalučaninu Daliboru Mandiću (36) optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), koji je devet puta uboden nožem u decembru prošle godine, odgođeno je danas u Okružnom sudu Banja Luka. 
19.05.2023. u 12:07
get url
text

Mandić je dobio novog branioca po službenoj dužnosti, advokata Zorana Bubića.

Ranije se žalio na advokaticu Vanju Lakić da mu se ne javlja na telefon niti ima kontakt s njom.

Bubić je danas rekao da mu je tek jučer dostavljena obimna dokumentacija, te da mu je s obzirom na složenost predmeta potrebno dodatno vrijeme za pripremu.

Novi početak suđenja je zakazan za 5. juni.

Ubistvo je počinjeno 2. decembra 2022. godine. Mandić je optužen da je oko 19.35 sati u naselju Borik, pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.

- Dolaskom u blizinu studentskog centra "Kampus" stigao je oštećenog, nakon čega mu je nožem zadao ubodnu ranu u predjelu gornjeg dijela trupa - stoji u optužnici.

Žrtva je počela da bježi, a Mandić trči za njim i stiže ga kod benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao na asfaltnu podlogu, gdje ga optuženi, dok je žrtva ležala, osam puta ubada u predjelu ramena, lica, vrata i grudnog koša.

- Usljed čega je kod oštećenog došlo do spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja sa posljedičnim iskrvarenjem, te nastupila smrt. Osumnjičeni se tada dao u bjekstvo i napustio mjesto događaja - navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Motivi nikada nisu precizirani, ali je poznato da su optuženi i žrtva radili zajedno u jednoj banjalučkoj IT firmi, a spekuliše se da je Mandić bio izopćen iz društva i radnog okruženja, zbog čega je navodno krivio Bogdanovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.