Dajte novi izgled svom stanu: Sedam sjajnih tehnika krečenja

objavljeno: 11.02.2018. u 16:02

Ako razmišljate o krečenju kuće ili stana i u potrazi ste za kreativnijim rješenjima od jednobojnih zidova koji nemaju poseban šarm, na pravom ste mjestu. 

Otkrivamo sjajne trikove kako da na originalan način - potpuno sami i bez pomoći profesionalaca okrečite dom, a pri tom se i zabavite.

Pogledajte kako da dekorišete zidove u kući uz pomoć jednostavnih alata i malo novca.

Ukrasite zidove metlom

Za postizanje izgleda, koji se savršeno uklapa u sve vrste stilova, enterijera možete upotrijebiti metlu. Nakon što prekrečite zidove, pređite metlom po površini tako da ostanu ravni vertikalni tragovi.

Šaranje krpom

Uvrnite krpu i umočite je u farbu. Uklonite višak boje i rolajte preko zidova. Poput ukrašavanja spužvom, i ova tehnika će ostaviti neujednačene šare koje će pružiti zidovima interesantan izgled.

Šare od folije

Ukoliko želite da postignete elegantan izgled, okrečite zid i dok je farba još vlažna zalijepite nagužvanu foliju. Na zidu će ostati suptilne šare.

Nijansiranje spužvom

Ova tehnika sa jeftinim alatom ostavlja zadivljujući efekat, a možete da se opredijelite za kombinaciju više tonova ili čak različitih boja. Za podlogu možete upotrijebiti upečatljive metalik boje poput zlatne, koja pruža divan kontrast tirkiznoj boji.

Revitalizujte zidove

Odsijecite polovinu limuna i upotrijebite ga kao pečat kako biste osvježili zidove.

Tufnice od kukuruza

Kukuruz može da zamijeni valjak. Premažite njegovu površinu farbom, a on će ostaviti zanimljive tufnice na zidu.

Prugice od konopca

Obmotajte deblji konopac oko komada drveta ili valjka i umočite površinu u farbu. Pažljivo ostavite otiske kako se boja ne bi razmrljala i mijenjajte smijer kako biste postigli još interesantniji efekat.