open-navfaktor-logo
search
Hrvatsko zajedništvo
Dajte glas onima koji nisu ogrezli u kriminalu!
Poruka odaslana s predizbornog skupa u Brotnju svim ljudima u BiH glasi "Izađite na izbore i ne bojte se!"
17.09.2018. u 11:40
get url
text

Branitelji vi koji ste donijeli slobodu hrvatskome narodu pokrenite se, prestanimo se busati u prsa ko je veći Hrvat! Preuzmite odgovornost i na izborima pokažite svoju hrabrost i odlučnost. Birajte dobro - započeo je svoj pozdravni govor Pero Barbarić Pepi, predsjednik Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST i zamjenik voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo na predizbornom skupu Koalicije u Brotnju.

-Pozivam cjelokupni hrvatski narod, izađite na izbore i nemojte više nikada birati od dva zla manje zlo, jer uvijek se na kraju i to malo pokazalo velikim zlom. Zato birajte samo dobro. Do sada se pokazalo da Hrvatima ništa dobro nisu donijeli kandidati za Predsjedništvo iz Sarajeva i Beograda, zato birajte doktoricu Dianu Zelenika koja je slobodna osoba, a sloboda je temelj svakoga dobra. Dragi Hrvati stanje hrvatskoga naroda slično je šumi kojoj je studen ogolila lišće i koja je bez života tmurna. Ako se vi pokrenete 7. oktobra, vratit će se blagostanje, snaga i život u hrvatski narod kao u šumu u proljeće. Koalicija Hrvatsko zajedništvo nudi vam 10 predizbornih programskih smjernica koje će realizirati kada dođe na vlast. Tu je sadržano dobro za naš narod, našu djecu. Tih 10 programskih smjernica znači opstanak u BiH na svojim ognjištima. Birajte ljude koji su spremni preuzeti odgovornost i učiniti BiH zemljom dostojnom za život čovjeka - rekao je, uz ostalo, u svome govoru Pero Barbarić Pepi.

Na predizbornom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u velikoj dvorani Hotela Brotnjo u Čitluku, koja je bila popunjena onima koji su došli čuti što im imaju poručiti govornici Koalicije, prisutne su pozdravili: domaćin Ivan Odak, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990 Čitluk, Martin Raguž, predsjednik Koalicijskog vijeća Hrvatsko zajedništvo, Miljenko Miloš, predsjednik UHSP, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a – čelnici stranaka koje čine Koaliciju Hrvatsko zajedništvo.

Poruka odaslana s predizbornog skupa u Brotnju svim ljudima u BiH glasi "Izađite na izbore i ne bojte se! Vi ste gospodari svoga glasa i dajte ga onima koji će raditi za dobro vas i vaše djece; onim ljudima koji nisu okaljani kriminalom, korupcijom, nepotizmom i komunizmom; onim ljudima koji će se boriti za napredak ove naše zemlje i učiniti sve kako bismo opstali i ostali na svojim stoljetnim ognjištima, a ne odlazili u bijeli svijet trbuhom za kruhom. Birajte Koaliciju Hrvatsko zajedništvo, birajte dobro."

Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, koju podržavaju sve stranke okupljene u Koaliciju Hrvatsko zajedništvo, na predizbornom skupu u Brotnju zapitala je prisutne: Je’l dosta više?

-Mi večeras iz Brotnja poručujemo, dosta je omalovažavanja i uništavanja hrvatskoga čovjeka na svakom pedlju BiH, dosta je laži, obmana, kriminala, zapošljavanja podobnih dok sposobni odlaze graditi tuđe zemlje. Dosta je gorčine i suza, pokrenite se! Skinimo s vlasti te bahate i neodgovorne ljude koji se kriju pod krinkom nacionalnih interesa, a samo su im na umu lični ciljevi. To su oni koji izgradiše vile i pokupovaše stanove po moru i metropoli svojoj djeci, a vašu djecu otjeraše u bijeli svijet. Kada budem predsjednica borit ću se za interese svoga naroda, a ne prodavati ih za judine škude. Dosta je više, izađite na izbore i birajući kandidate i kandidatkinje Koalicije Hrvatsko zajedništvo učinit ćete da zlo pobjedimo zajedno - kazala je.

Predstavljajući Program Koalicije Hrvatsko zajedništvo, njen predsjednik Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i nositelj liste Koalicije za državni parlament, istaknuo je kako je došlo vrijeme da se odupremo dosadašnjim pogrešnim politikama koje su nas raselile i ponizile, srozale dostojanstvo svakoga čovjeka. On je kazao kako će Koalicija Hrvatsko zajedništvo, ako bude u vlasti, a bit će, vratiti vjeru ljudima, podignuti privredu na višu razinu, dovesti investirore, izgraditi prometnice, ulagati u infrastrukturu, a na posebno mjesto stavio je majku koja je, prema njegovim riječima, temelj opstanka hrvatskoga naroda na ovim područjima.

-Izađimo na izbore 7. oktobra i jednom zauvijek kažimo zbogom onima koji nas 25 godina ponižavaju i uništavaju; onima kojima su lični interesi iznad nacionalnih, onima kojima ništa nije sveto i koji nas zarad svoga probitka pokušavaju slomiti, ali im to neće poći za rukom budemo li hrabri i odlučni! Svoj glas dajmo onima koji su spremni promijeniti postojeće stanje i povesti vas u bolju budućnost. Za izlazak iz ovoga pakla trebamo vaše povjerenje i, jamčim vam, nikada nećemo izdati svoj hrvatski narod – poručio je Cvitanović.

Nakon Predizbornog skupa Koalicije Hrvatsko zajedništvo prisutni su se družili s ljudima okupljenim na Manifestaciji "Dani berbe grožđa Brotnjo 2018.", koja se tradicionalno održava u Čitluku svake godine u septembru, mjesecu kada Btotnjaci s vinovih trsova ubiru plodove svoga truda i znoja, saopćeno je iz Koalicije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.