open-navfaktor-logo
search
Produžen im pritvor
"Daj sve pare, sve, sve, sve!": Hasić i Spahović zbog pljačke idu na optuženičku klupu
Hasić i Spahović su uhapšeni kod zgrade OHR-a u Sarajevu  nakon dramatične policijske potjere koja je uslijedila
11.06.2019. u 14:36
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Hasića (24) i Benjamina Spahovića (22) zbog  razbojništva, dok je istovremeno Hasić optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima iz optužnice, Hasić i Spahović se terete da su, po prethodnom dogovoru 13. marta ove godine u 19 sati i 15 minuta dovezli se automobilom "rover" sa nepripadajućim tablicama, kojim je upravljao Spahović ispred benzinske pumpe "Hifa Petrol".

Potom je Hasić ušao maskiran i prišao radniku pumpe M. A. koji je stajo za pultom i uperio pištolj u njega.

- Daj mi sve pare, sve, sve, sve! - povikao je Hasić, nakon čega je radnik u strahu za svoj život otvorio kasu te sav papirni novac koji se u njoj nalazio, zajedno sa plastikom sa pregradama u kojoj se nalazio kovani novac, ubacio u njegovu torbu.

Hasić mu se potom ponovo obratio vičući: "Imaš još para, požuri, ubit ću te!" pokazujući mu rukom u pravcu prostorije gdje se nalazi sef, te ponavljajući pri tome: "Požuri, požuri!", pa je M. A. otključao sef i iz sefa izvadio i u torbu koju je držao Hasić stavio novac u papirnim novčanicama različitih apoena.

Nakon što mu je radnik predao 7.320 KM i 50 eura, Hasić je sa torbom istrčao sa pumpe, te sjeo u auto u kojem ga je čekao Spahović, nakon čega su se uputili u pravcu grada Sarajeva.

Nakon dramatične poloicijske potjere koja je uslijedila presretnuti su i uhapšeni u Ljubljanskoj ulici u Sarajevu, u blizini zgrade OHR-a.

Prilikom pretresa kod njih je pronađen ukradeni novac, kao i pištolj korišten prilikom razbojništva.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud im je produžio pritvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Za razliku od Benjamina Spahovića, koji ranije nije osuđivan, Hasić je još kao maloljetnik osuđivan zbog razbojništava, jednom na godinu, a drugi put na dvije godine maloljetničkog zatvora, te na godinu zatvora zbog krađe koju je počinio nakon punoljetstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.