open-navfaktor-logo
search
"NATO na guslama"
Dačićevi "biseri": Neka Crna Gora protiv Srbije pozove historijske saveznike mudžahedine
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava šefa diplomatije Crne Gore Srđana Darmanovića - da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje sigurnosti Crne Gore od Srbije, predstavlja "još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas".
05.06.2020. u 23:05
get url
text

- Da je neko rekao prije 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludio. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve historijski saveznici crnogorskog naroda - rekao je Dačić.

Dodao je i "da je današnja crnogorska vlast bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista", saopćeno je na stranici Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

- NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne prijeti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - poručio je Dačić Crnogorcima.

Darmanović je ovakvu njegovu reakciju izazvao izjavom da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje sigurnosti države.

- Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou - rekao je Darmanović poslije sastanka sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.