- Da je neko rekao prije 30 godina da će Crna Gora tražiti od NATO-a da napadne i bombarduje Srbiju, mislili bi da je potpuno poludio. Malo je NATO, očekujem da zovu i OVK i mudžahedine, to su sve historijski saveznici crnogorskog naroda - rekao je Dačić.

Dodao je i "da je današnja crnogorska vlast bila u vrijeme Njegoša, rekli bi za njega da je ratni zločinac i velikosrpski hegemonista", saopćeno je na stranici Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

- NATO na guslama, eto i to dočekasmo. Dozovite se pameti, nikakva opasnost vam ne prijeti od Srbije, nego od vas samih i vašeg odnosa prema vašim građanima Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - poručio je Dačić Crnogorcima.

Darmanović je ovakvu njegovu reakciju izazvao izjavom da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje sigurnosti države.

- Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou - rekao je Darmanović poslije sastanka sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.