Ništa tu ne bi bilo čudno, da pomenuta voditeljica nije pitala predsjednika Skupštine "šta bi mogao da priča" ili "koga bi mogao da pomene", piše portal Nova.rs.

Naime, nakon što je Dačić krenuo da govori o nekim odnosima na srbijanskoj političkoj sceni, ona ga je prekinula, jer su baš tad "morale" ići reklame. U jednom trenutku ga je voditeljica, očito ne znajući da će to biti snimljeno, pitala: "Hoćeš…? Imam sad o ovome, pa da nastaviš o Zorani i Bajatoviću", izgovara ona, dok Dačić odgovara: "Neću bre, kakav Bajatović".

- Ajmo onda Vašingtonski sporazum i izbori na Kosovu. Đilasa ako hoćeš spomeni - sugerisala je voditeljica RTS-a uz osmijeh Dačiću, a on je dodao: "Ja mislim da Đilasa nisam ni spomenuo uopće večeras", rekao je predsjednik Skupštine, a voditeljica je kazala: "Nisi, ali Tadića jesi", i opet prasnula u smijeh, a zatim se Dačić nadovezao riječima: "Ko je, bre, Đilas? Da ti kažem jednu stvar. To su, bre, amateri", a zatim je zvuk "nestao", prenosi N1.

Dragan Đilas je srbijanski opozicioni političar koji je često "glavni krivac" za sve nedaće u Srbiji, a po interpretaciji vladajućih, prvenstveno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Zorana koja se spominje je Zorana Mihajlović, ministrica energetike, a Bajatović je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa koji je u posljednje vrijeme u sukobu sa ministricom. 

RTS slovi za televiziju, iako je državna, koja je pod potpunom kontrolom Vučića i njegove stranke i gdje opozicija ne dobija prostor za iznošenje vlastitih stavova.