open-navfaktor-logo
search
Provokacije
Dačić: Stavit ću zastavu RS-a kada me posjeti ambasador Velike Britanije
Komentirao je Dačić nedavni slučaj u kojem je britanski amabasador na Kosovu u kabinetu Aljbina Kurtija sjedio pored albanske zastave.
27.10.2019. u 09:33
get url
text

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je, govoreći o odnosu Evropske unije i međunarodne zajednice prema kosovskom pitanju, kazao da će, kada kod njega bude došao ambasador Velike Britanije, staviti zastavu bh. entiteta RS, pa da vidi da li će ambasador sjediti pored nje.

- Kažu da ne mogu da uređuju prostorije, ali ne možete ni moju prostoriju da uređujete, ali možete da ne sjedite - konstatirao je Dačić povodom nedavnog slučaja kada je britanski amabasador na Kosovu u kabinetu Aljbina Kurtija sjedio pored albanske zastave.

Taj postupak britanskog ambasadora je, podsjetit ćemo, izazvao žestoke reakcije u Srbiji, a jedna od prvih je stigla od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Na čijim izborima su pobijedili Kurti i njegova stranka i koje države je zastava pred kojom ste se, vaša ekselencijo, ponosno slikali s Kurtijem? – napisao je Vučić na Twitter profilu.

Iz Ambasade Velike Britanije su odgovorili da oni "ne biraju kako njihov sagovornik uređuje svoje prostorije".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.