open-navfaktor-logo
search
Oglasio se atletičar
Da se naježiš: Emotivno obraćanje Amela Tuke uoči večerašnjeg finala
Osluškujem sve šta se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile zivote, emotivan je Tuka
01.10.2019. u 16:30
get url
text

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti u finalu Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi.

Prvo ime bh. atletike se uoči utrke i borbe za medalju obratio javnosti.

- Dragi moji Bosanci i Hercegovci! Ne mogu da vam se dovoljno zahvalim na riječima podrške koju mi pružate uoči večerašnjeg finala, ali i tokom cijele sezone! Sretan sam što znam da iza sebe imam armiju navijača i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu, kao da sam njihov najrođeniji! Svi znate koliko mi sve ovo znači i koliko sam radio da bih se uopće plasirao u finale i hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni napunili srce i meni i mojoj porodici, jer svaka vaša poruka podrške napuni oči suzama, mojim najbližima, a često i meni .

- Večeras ću dati sve od sebe da jos jednom ispišemo stranice historije i u svakom trenutku u svojoj glavi ću čuti vas glas, koji me bodri, koji me tjera naprijed, koji mi govori koliko sam sretan čovjek što vas imam za vjetar u leđa... Večeras ću trcati i za sve one koji nisu više s nama! Osluškujem sve šta se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile zivote. Večeras bi možda i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugačije . emotivan je tuka.

- Zato večeras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trčim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote! Neka im je vječni rahmet - poručio je bh. atletičar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.