Savjeti

Da li znate koliko često treba čistiti frižider?

Objavljeno: 15.07.2019. u 22:13

Obrišite unutrašnjost frižidera mješavinom dvije kašike sode bikarbone i litrom tople vode

Održavanje frižidera čistim od suštinskog je značaja za zdrav život. Čišćenje frižidera jednom sedmično je idealno, jer se bakterije i drugi toksini akumuliraju prilično brzo. Ako nemate vremena da čistite na sedmičnom nivou, stvorite naviku da brišete "stvari" prije stavljanja (ili vraćanja) u frižider, jer će to pomoći da držite nepoželjne bakterije na odstojanju.

Kada odlučite očistiti frižider, najprije da isključite iz struje i ispraznite. Staklene ili rešetkaste police vašeg frižidera ostavite na sobnoj temperaturi prije nego što ih operete.

Obrišite unutrašnjost frižidera mješavinom dvije kašike sode bikarbone i litrom tople vode. Isperite vlažnom krpom, a zatim obrišite čistom i suhom krpom. Ovo će očistiti frižider, ali i pomoći da se eliminišu mirisi. Ne koristite sapun ili deterdžent jer oni mogu ostaviti miris koji će apsorbovati hrana.

Sok od limuna i soda bikarbona eliminisaće i neprijatne mirise, ali to će jednako uraditi i mahune vanile. Stavite par mahuna na tanjirić i ubacite ih u frižider te ćete svaki put kada ga otvorite osjetiti suptilan i prijatan miris.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije