open-navfaktor-logo
search
Pomaže novi zakon
Da li su ovo detalji dogovora Juventusa i Matthijsa de Ligta?
Defanzivac Ajaxa bi trebao zarađivati 7,5 miliona eura godišnje do 2024. godine
28.06.2019. u 16:09
get url
text

Matthijs de Ligt, sjajni defanzivac Ajaxa, karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Juventusu.

Tuttosport tvrdi da će Juventus platiti 67 miliona eura za obeštećenje i iskoristiti nove poreske zakone u vezi s njegovim plaćama.

Isti izvor objašnjava da su Juve u procesu finaliziranja posla vrijednog 67 miliona eura (uz 13 miliona eura za bonuse).

Defanzivac Ajaxa bi trebao zarađivati 7,5 miliona eura godišnje do 2024, što će porasti na 12 miliona eura u zavisnosti od ostvarenih ciljeva, piše Football-Italia.

Međutim, ključ transfera mogao bi biti novi zakon o porezu za novopridošle radnike u Italiji, koji bi mogao postati velika olakšica i za italijanske klubove kada je u pitanju dovođenje stranih igrača, jer predviđa značajno smanjenje poreza na zaradu za sve strance koji dođu da rade u ovoj zemlji.

Prema ovom zakonu stranaci bi plaćali porez na samo 50 posto svoje plaće, što bi značilo da bi Juventus na De Ligtu mogao "zaraditi" 17 miliona eura, pod uvjetom da 19-godišnjak zaradi puni iznos plaće od 12 miliona eura.

Također, još jedna stvar ide u korist Juventusa kada je u pitanju "borba za Ajaxovog defanzivca". Navodno, Stara dama je, prema pisanju italijanskih medija, spremna ponuditi Holanđaninu klauzulu o obeštećenju od 150 miliona eura, što PSG ne želi ni da čuje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.