Petnaestogodišnja djevojčica Amira  Melkić iz Velike Kladuše nestala je u petak, 16. novembra. Nestanak je policiji prijavio njen otac u subotu, 17. novembra, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Policijskoj stanici Velika Kladuša 17. novembra obratio se otac 15-godišnjakinje koji je prijavio da je ona prethodnog dana, dakle 16. novembra, otišla u školu i da se do momenta prijave nije vratila kući. Izvršene su provjere u školi i utvrđeno je da djevojčica taj dan nije niti boravila u školi. Policijska stanica Velika Kladuša raspisala je potragu za djevojčicom i nastavlja dalji rad po ovoj prijavi - kazala je glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Prema nekim nezvaničnim informacijama koje su se pojavile, djevojčica je, navodno, sa sobom odnijela neke stvari, kao i pasoš, a navodno je posljednji put viđena u jednom kafiću u Bužimu u društvu starije osobe.

Iz MUP-a ove informacije nisu mogli potvrditi.

- Vrše se određene provjere na osnovu saznanja koja imamo - kazala je Galić.

Svi građani koji raspolažu informacijama o tome gdje bi se Amira mogla nalaziti ili su je negdje eventualno vidjeli, to mogu javiti policiji na broj 122.