open-navfaktor-logo
search
Italijani nešto znaju
Da li smo izgubili dragulja: Selektor Njemačke prati Huseinbašića, u FSBiH muk
Denis Huseinbašić, veznjak njemačkog bundesligaša Kelna, pominje se kao mogući fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine.
13.02.2023. u 15:40
get url
text

Dok je Zvjezdan Misimović, direktor Zmajeva, poručivao kao je "Denis naš sto posto", ovaj fudbaler debitovao je za mladu reprezentaciju Njemačke. A uskoro bi mogao zaigrati i za A tim Elfa.

Corriere dello Sport predstavio je mladog veznjaka pod naslovom "Huseinbašić je budućnost Njemačke", napisavši u tekstu kako ga prati i selektor njemačkog A tima Hans-Dieter Flick.

Za to vrijeme u FSBiH je muk. Misimović, kojem je između ostalog posao da buduće reprezentativce na sve načine ubijedi da trebaju igrati za BiH, pravi društvo selektoru u zimskoj turneji.

VEZANI TEKST - Misimović poručivao "naš je sto posto", Huseinbašić dobio poziv Njemačke

Dvojac je obišao zvijezde našeg tima počev od Miralema Pjanića u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preko Edina Džeke, Radeta Krunića, Seada Kolašinca, Amira Hadžiahmetović, Ibrahima Šehića..., do naših klubova u Antalyji, gdje se pripremaju za novu sezonu.

Misimoviću je valjda važnija večera sa predsjednikom Saveza Vicom Zeljkovićem i poziranje sa predstavnicima klubova nego budućnost bh. fudbala. A valjda su Huseinbašić i takvi dragulji budućnost našeeg fudbala. Ako su za Njemačku, onda po logici stvari moraju biti i za BiH...

Inače, u tekstu koji je o veznjaku Kelna objavio Corriere dello Sporta navodi se kako su ga Jarčevi kupili za 500.000 eura (oko milion KM). Šest mjeseci kasnije postao je jedan od najbolji veznjaka Bundeslige i njemački mladi reprezentativac (učinak od tri gola u Bundesligi i jedan u UEFA Ligi Konferencije. Plus dvije asistencije...

- Prvo je igrao u B ekipi Kelna koja igra u Regionalnoj ligi Zapad. Ali nakon tri utakmice i četiri gola, trener Steffen Baumgart, odlučio mu je otvoriti vrata Bundeslige. Denis Huseinbašić, rođen u Erbachu 3. jula 2001. godine, ušao je u elitu bez strahopoštovanja (veznjak, 184 cm, desna noga, dres s brojem osam, ugovor do 2025).

Za njega su interes počeli pokazivati i najveći njemački klubovi, Bayern Minhne i Borussija Dortmund, dok selektor Hansi Flick sa posebnom pažnjom prati njegov razvoj posebno nakon lošeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Vizija igre, šut iz vana, ubačaj, kretnja bez lopte, dinamičnost, snaga u napadu, žestina u presingu. Zabijao je Borussiji M'Gladbach, Augsburgu i Werderu iz Bremena - navodi CdS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.