open-navfaktor-logo
search
Kome vjerovati
Da li je SNSD razgovarao sa "Osmorkom": Arnaut tvrdi jedno, Nikšić drugo
Državni zastupnik iz Naše stranke Damir Arnaut oglasio se povodom izjave članice SNSD-a Snježane Novaković Bursać koja je  komentarišući mogućnost formiranja vlasti sa strankama "Osmorke" navela je kako je dobro da sada nisu "dočekani sa uvjetima", kako je bilo u prošlom mandatu kada su SDA i DF pred SNSD postavljali "nemoguće uvjete koji su protive zakonu".
03.12.2022. u 22:17
get url
text

VEZANI TEKST - Novaković Bursać: SDA je dobila najviše glasova, ali "Osmorka" ne postavlja uvjete

- Iz "Osmorke" se čulo da su spremni poštovati političku realnost - rekla je tom prilikom Novaković Bursać.

Arnaut je na svom Twitter nalogu oštro reagovao na ove tvrdnje članice SNSD-a te istakao:

- Mogu potvrditi da s "Osmorkom" nisu pričali. Možda s nekim ko se lažno predstavlja ispred "Osmorke"? Tu Naša Stranka sigurno nije bila. Znam jer sam ja zvanični pregovarač i za BiH i FBiH.

Arnaut dodaje kako sa SNSD-om ne bi pregovarao te da za sve sa kojima pregovara ima uvjete.

 

VEZANI TEKST - Nikšić i Mijatović kod Dodika u Istočnom Sarajevu

No, interesantno je kako se prije nekoliko dana, tačnije 29. novembra, nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao press konferenciju u Administrativnom centru Vlade RS-a, ekipa TVSA izvjestila da je na izlazu zatekla i predsjednika i potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića.

Također, da se razgovor obavio potvrdio je i predsjednik SDP-a tokom jednog televizijskog gostovanja kada je na pitanje voditeljice "pretpostavljam da ste razgovarali s Dodikom" odgovorio:

- Razgovarali jesmo. Vi znate da ja nisam čovjek koji prepričava ono što se razgovara u četiri oka. Ono što mogu reći, što je izvijesno jeste da je i on spreman da radimo, da pričamo, da sarađujemo - rekao je, između ostalog, Nikšić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.