Ostalo je nekoliko sati do početka utakmice 3. kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u kojem će BiH tražiti pobjedu protiv Finske u Tampereu.

Sudija Daniel Stefanski iz Poljske tačno u 18 sati oznatič će početak meča koji bi Zmajevima mogao otvoriti vrata plasmana na EURO.

Robert Prosinečki u Tampereu neće moći računati na našeg najskupljeg igrača Miralema Pjanića, ali u timu imamo dovoljno veznjaka koji će, nadamo se, uspješno odgovoriti zadatku.

Selektor nije želio otkriti ko će zamijeniti Malog princa, ali je pretpostavka da će u veznom redu zaigrati povratnik Elvis Sarić (propustio start kvalifikacija zbog povrede) i Muhamed Bešić. Treći veznjak se "traži" između Gojka Cimirota i Amera Gojaka. Malo prednost ima Cimirot...

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a pozicije bekova trebali bi zauzeti Ermin Bičakčić (desno) i Eldar Ćivić (lijevo). Stoperski dvojac činit će Ervin Zukanović i Toni Šunjić.

Najistureniji bh. igrač bit će kapiten Edin Džeko, dok će, po običaju, na bokovima svoja mjesta zauzeti Edin Višća (desno) i Haris Duljević (lijevo).