open-navfaktor-logo
search
ZMAJEVI
Da li je ovo sastav koji će Prosinečki izvesti u Belfastu?
Zmajevi će do subote odraditi još dva treninga, tako da nije isključeno da Prosinečki i njegovi saradnici pripreme i neko iznenađenje za Sjevernu Irsku
05.09.2018. u 21:50
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je mini pripreme u Sarajevu i sutra putuje u Belfast, gdje će u subotu od 15 sati protiv Sjeverne Irske odigrati prvi meč u Ligi nacija.

Robert Prosinečki, selektor Zmajeva, suoči se sa velikim problemima, posebno kada je u pitanju zadnja linija našeg tima. Ranije je zbog povrede otpao Sead Kolašinac, a van stroja su i Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ.

Stoga je još neizvjesno ko će činiti posljednji bedem ispred golmana Ibrahima Šehića.

Gotovo izvjesno je da će na stoperskim pozicijama zaigrati Toni Šunjić i Ervin Zukanović. Jer drugih nema...

Darko Todorović je jedini desni bek, pa ni njegovo mjesto ne bi trebalo biti upitno. S druge strane o poziciji lijevog beka odlučuje ljekarski tim, odnosno trenutna fizička sprema. Bojan Nastić i Eldar Ćivić na okupljanje su stigli povrijeđeni, ali su danas obojica trenirali, a onaj koji bude spremniji u subotu popodne dobit će povjerenje selektora Zmajeva.

U veznom redu sigurni su Muhamed Bešić i Miralem Pjanić, dok će trećeg veznjaka Prosinečki "birati" između Gojka Cimirota i Elvisa Sarić. U dosadašnjim mečevima Sarić je imao prednost, ali je Cimirot iskusniji...

Ofanzivni trojac predvodit će kapiten Edin Džeko, u vrhu napada, a podrška po bokovima trebali bi mu biti Edin Višća (desno) i Haris Duljević (lijevo). U slučaju da se odluči na ofanzivniju varijantu u startnu postavu umjesto Duljevića mogao bi "uskočiti" Kenan Kodro.

Zmajevi će do subote odraditi još dva treninga, tako da nije isključeno da Prosinečki i njegovi saradnici pripreme i neko iznenađenje za Sjevernu Irsku.  

Mogući sastav BiH za meč u Belfastu: Šehić, Todorović, Šunjić, Zukanović, Ćivić (Nastić), Bešić, Sarić (Cimirot), Pjanić, Višća, Duljević, Džeko.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.