open-navfaktor-logo
search
Direktor Rossonera
Da li je Maldini potvrdio da Milan odustaje od Ibrahimovića?
Nije igrao od 28. oktobra, tako da je sve to varljiva situacija, kazao je Maldini
15.12.2019. u 16:29
get url
text

Paolo Maldini, tehnički direktor Milana, izjavio je da će biti vrlo teško dovesti švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića, javlja Anadolu Agency (AA).

- Ibrahimović je sigurno opcija i u tom smjeru nastavljamo razgovare, ali postoje i druge opcije. Ipak, kako vrijeme prolazi, sve je teže da se to i dogodi. Nije igrao od 28. oktobra, tako da je sve to varljiva situacija - kazao je Maldini novinarima prije meča protiv Sassuola.

Istakao je kako će Milan svakako i dalje pokušavati da dovede talentovane i kvalitetne igrače.

Andrea Galliani je također za italijanske medije potvrdio da je Monza, klub u vlasništvu Silvija Berlusconija, poslao ponudu Ibrahimoviću

Mnogi su pretpostavljali da se Berlusconi nedavno šalio kada je kazao da se nada da će Ibrahimović doći u Monzu prije nego u njihov bivši klub Milan.

No, Galliani, nekadašnji izvršni direktor Rossonera, a danas predsjednik Monze, otkrio je da je priča o ponudi istinita.

Međutim, Ibrahimović ima daleko unosnije i zanimljivije ponude, poput onih iz Milana, Rome, Napolija i Bologne.

Ibrahimović, kojem je 38 godina, tokom karijere igrao je za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.