open-navfaktor-logo
search
Fukare se pitaju
Da li je čelnicima kluba u cilju gašenje FK Sloboda, Fukara ili tjeranje navijača u potpunosti?
Želimo ujedno i da se ogradimo od svih osoba koje su baklje ubacivali u teren, pišu navjatreniji navijači 
13.10.2019. u 18:54
get url
text

Fudbalski klub Sloboda utakmicom protiv Dinama u petak je proslavila 100. rođendan.

No, svečarska atmosfera pokvarena je u prvom poluvremenu, kada je policija sa sjeverne tribine istjerala navijače koji su palili baklje.

Nakon svega oglasile su se i Fukare, čije saopćenje, objavljeno na njihovoj Facebook stranici, prenosimo u cijelosti:

- Ovim putem Vam prenosimo dešavanja u cijelosti. Na dan utakmice kojom je obilježeno 100 godina našeg kluba, mi kao navijači FK Sloboda, organizovali smo veliku predstavu za sve osobe koje su taj dan pristigle na stadion Tušanj.

U planu je bilo da ovaj rođendan ostane u pamćenju svim stanovnicima grada Tuzle, ali očigledno, takvi planovi nisu odgovarali svima. Ne tako davno, na utakmici protiv FK Velež Mostar, pripadnici zaštitarske agencije Sector, svoju strogoću su testirali na nama. Ti isti zaštitari, dobili su zadatak da zavode "red i mir" na utakmici sa NK Dinamo Zagreb.

Tri pripadnika naše navijačke skupine, pretučena su i privedena, zbog toga što je jednom od naših članova zabranjeno da uđe na stadion, jer je navedeni pokušao unijeti alkohol na stadion. Zapitali smo se zbog čega mi imamo drugačiji tretman od svih ostalih.

Sead Kozlić (trenutni predsjednik), Eduard Brandalik(trenutni potpredsjednik) i Josip Duspara( komesar osiguranja) upozoreni su upravo na dešavanja koja su se desila, ali oni za to, očigledno, nisu marili. Dolazimo do toga da se zapitamo, šta je upravo pomenutim osobama u cilju? Da li im je u cilju gašenje FK Sloboda Tuzla, gašenje navijačke grupe Fukare Tuzla ili tjeranje navijača u potpunosti?

U sklopu ovog saopćenja, želimo ujedno i da se ogradimo od svih osoba koje su baklje ubacivali u teren. Mi, kao Fukare Tuzla, ovu utakmicu smo bojkotovali, iz razloga koji su navedeni na početku saopćenja. Stadion smo napustili na početku utakmice, otkazali koreografiju, bakljadu i navijanje, zbog toga ne želimo da se ta dešavanja dovode u vezu sa nama.

Na kraju moramo se zapitati, koji je pravi razlog represije pripadnika zaštitarske agencije Sector i MUP-a TK prema nama, i do kada će trajati?

I da li će ova bijedna uprava FK Ssloboda stati jednom na stranu nas najvatrenijih navijača tuzlanskoga, jedinog nam, kluba i oštro osuditi represiju MUP-a TK? - pitaju se Fukare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.