open-navfaktor-logo
search
Spekulacije
Da li će oskarovac Inarritu pozvati Di Caprija da mu se pridruži na ovogodišnjem SFF-u?
Di Caprio je zahvaljujući Inarituu dobio i svog prvog Oscara u karijeri za ulogu u njegovom, također Oscarom nagrađenom filmu "The Revenant"
02.08.2019. u 18:54
get url
text
Di Caprio i Inarritu: Prijatelji i saradnici

Ostalo je još 14 dana do 16. augusta i 25. jubilarnog izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će ove godine, istovremenim projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu, otvoriti bh. film "Sin" rediteljice Ines Tanović.

Do 23. augusta publika će imati priliku pogledati 270 filmova u 18 programa, koji dolaze iz 56 zemalja. Na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta, koji je od ove godine spoj modernog i tradicionalnog, očekuju se brojne zvijezde- domaće, regionalne, ali i svjetske.

Iako direkcija festivala imena specijalnih gostiju čuva do posljednjeg momenta, u kuloarima, kao i svake godine, kruže različite priče o mogućim imenima s A liste Hollywooda.

Nakon što je objavljeno da će nagrada Počasno Srce Sarajeva biti uručena dvostrukom oskarovcu Alejandru Gonzálezu Inarrituu, spekulira se da bi na SFF mogao doći i jedan od najboljih glumaca današnjice i njegov prijatelj Leonardo Di Caprio.

A evo i zašto... Di Caprio je zahvaljujući Inarrituu dobio i svog prvog Oscara u karijeri za ulogu u njegovom, također Oscarom nagrađenom filmu "The Revenant".  Zadnji dan SFF-a u okviru programa Open Air bit će prikazan film "Bilo jednom... u Hollywoodu" Quentina Tarantina, u kojem je Leo, uz Brada Pitta, ostvario glavnu ulogu.

Da li je u pitanju samo slučajnost, ili će nas Leo zaista počasti svojim prisustvom, ostaje nam da vidimo. Također, nije nemoguće da u Sarajevo zajedno sa njim ponovo dođe i njegov kolega Brad Pitt. Podsjetimo Brad je već bio gost SFF-a, a tada je dolazio u društvu bivše supruge Angeline Jolie.

O reditelju Quentinu Tarantinu možemo samo maštati, ali, nakon što je Robert De Niro bio gost festivala, kao i brojne druge zvijezde: Angelina Jolie, Morgan Freeman, Mickey Rourke... naučili smo da ništa nije nemoguće za tim predvođen Mirom Purivatrom.

Ostaje nam da vidimo da li se slučajnosti i spekulacije ostvaruju, i da uživamo devet dana u filmskoj čaroliji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.