open-navfaktor-logo
search
Stručni komentator
Cviko: Pojedinim igračima težak je broj na leđima, neko mora preuzeti odgovornost
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Gruzije u prijateljskom meču na Bilinom polju.
26.03.2022. u 13:02
get url
text

Zmajevi su izgubili sa 0:1, što im je četvrti vezani poraz pod palicom Ivayla Peteva, najneuspješnijeg selektora u historiji BiH.

VEZANI TEKST - Četvrti uzastopni poraz Zmajeva, Gruzija pokorila Bilino polje

Stručni komentator u studiju Nova BH sinoć uoči i poslije utakmice bio je Rusmir Cviko.

Ovaj stručnjak poznat je po tome što se ne libi reći ono što misli, pišu Sportske. Zajedno sa Dušanom Bajevićem bio je u stručnom štabu Zmajeva i veoma dobro zna kako stvari funkcionišu, a kao navijaču, teško mu je pao jučerašnji poraz od Gruzije (0:1).

Blamažu naše reprezentacije Cviko je ovako prokomentarisao:

- Treba napraviti detaljnu analizu. Ima tu pojedinih igrača kojima su brojevi teški na leđima, koji misle da mogu, a nije to tako - bez dlake na jeziku poručio je Cviko i nastavio:

- Dobio sam informaciju da je naš prosjek godina do 85. minute bio 28, što nije ni tako mlado. Na ovoj utakmici nismo nešto pretjerano vidjeli, ono što smo htjeli, a ove utakmice su za to da se vidi kako igramo, šta radimo, šta hoćemo u svakom momentu. Želje je malo nedostajalo, iako smo imali šansi, ali ih nismo iskoristili. U fudbalu je bitan na kraju samo rezultat.

VEZANI TEKST - Petev: Gruzija se branila sa 11 igrača, bili smo bolji rival

Otkrio je i što mu još smeta.

- Mora neko preuzeti odgovornost. Igračima se tačno i detaljno treba reći gdje griješe i šta se očekivalo od njih. I da se kaže nadležnim: "Vidite, gospodine imali smo toliko i toliko utakmica, naš rezultat je taj". Da se vidi jesmo li zadovoljni ili nismo.

Očito neko jeste, ali mi kao navijači nismo. Neko mora snositi odgovornost za ovo sve i objasniti nam zbog čega se ovo dešava. Sreća se mora zaslužiti. Mjerilo svakog trenera je samo rezultat i ništa više. Tako je bilo dok sam bio u Želji, Kini, kao i u reprezentaciji - poručio je Cviko gostujući na Nova BH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.