open-navfaktor-logo
search
Ugodan razgovor
Cvijanović: Meni je nebitno privatni ili zvanični, Krivokapić je čestitao 9. januar
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je razgovor sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem bio ugodan i optimističan.
12.01.2021. u 18:26
get url
text

- Počeo je lijepim prigodnim čestitkama povodom svih naših praznika, a završio našom iskazanom spremnošću da unapređujemo saradnju u svim oblastima na dobrobit naših građana. Da li će to neko napadati ili kvalifikovati kao privatni ili zvanični razgovor, meni je nebitno. Ali mi je bitno da gradimo bolje razumijevanje sa svim zemljama u okruženju i da razgovaramo o infrastrukturnom povezivanju, privrednoj saradnji i svemu što je važno za naše građane - kazala je Cvijanović u razgovoru za Novosti.

Ona navodi i da u Sarajevu napadaju od reda projekte koji se realizuju u susjednim zemljama ili u Republici Srpskoj, kako one energetske i saobraćajne koje Republika Srpska želi da realizuje sa Srbijom, tako i izgradnju Pelješkog mosta u Hrvatskoj ili izgradnju produktovoda između Hrvatske i rafinerije Bosanski Brod u RS-u.

VEZANI TEKST - "Jaranski ćaskali": Krivokapić privatno čestitao Cvijanović "praznik", nije bilo zvanično

- Ranije su vodili i jalove rasprave o Sutorini i svađali se sa Crnom Gorom, a sad se svađaju jer je premijer Crne Gore pozvao telefonom predsjednicu Republike Srpske. Mnogo je tu loših primjera. Od tri nama susjedne države ne postoji niti jedna kojoj političko Sarajevo ne pokušava dijeliti lekcije. To se, naravno, negativno odražava kako na unutrašnje odnose u BiH, tako i na regionalnu saradnju. Bilo bi korisno da političari iz Sarajeva, za promjenu, prestanu da vrište na svoje komšije u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a posebno na nas u RS-u. Ovako samo iznova dokazuju svoju nesposobnost da žive sa bilo kim ko je drugačiji od njih, ali i da sarađuju sa bilo kim iz okruženja - istakla je ona.

Podsjetimo, Krivokapić je telefonski Cvijanović čestitao "sve praznike", što se saznalo nakon što mu je ona javno zahvalila. Nakon oštrih reakcija u Crnoj Gori i BiH, iz Krivokapićevog kabineta je saopćeno da je to bio privatan razgovor te da zvanična čestitka nije upućena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.