open-navfaktor-logo
search
Gdje je nestala
Cvijanović do sada na sastancima u svom kabinetu isticala samo zastavu RS-a, od danas ni nje više nema
U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je sastanak predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja. Sastanak je održan u kabinetu Cvijanović, a interesantno je da tokom sastanka nije istkanuta nijedna zastava.
28.12.2022. u 19:13
get url
text

Isti dan Cvijanović je u svom kabinetu održala i sastanak sa ambasadorom Republike Turske gdje također nisu bile istaknute zastave.

Ona je tokom dosadašnjih sastanaka u svojstvu predsjedavajuće Predsjedništva BiH koje je održavala u svom kabinetu isticala zastavu bh. entiteta Republike Srpske, ali od danas, čini se, ni te zastave više nema.

Tokom sastanka sa ambasadorima Grčke i Rusije bila je istaknuta samo zastava entiteta RS, bez zastave Bosne i Hercegovine. Sastala se Cvijanović i sa šefom delegacije Evropske unije Johannom Sattlerom, ali fotografija koja je objavljena na stranici Predsjedništva ne obuhvata ugao u kojem stoji zastava, pa nije jasno da li je i tokom sastanka sa Sattlerom bila istaknuta samo zastava entiteta.

{$galerijaFotografija}

Entitetska zastava RS-a također stoji i ispred kabineta Željke Cvijanović.

S druge strane, druga dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović tokom sastanaka sa ambasadorima drugih zemalja isticali su državnu zastavu Bosne i Hercegovine.

Željka Cvijanović, zastave
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.