open-navfaktor-logo
search
U pratnji advokata
Čuvar iz KPZ-a Mostar kod kojeg su nađeni droga i oružje se predao policiji
Policiji se danas u pratnji advokata predao čuvar u Kazneno-popravnom zavodu Mostar I. M. (32) iz Širokog Brijega, koji se tereti za više krivičnih djela među kojima je i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
16.11.2022. u 14:16
get url
text

Radi se o muškarcu čiju su porodičnu kuću prije tri dana pretresli pripadnici krim-policije PU Široki Brijeg po nalogu Općinskog suda i pod nadzorom kantonalnog tužioca Tužilaštva ZHK.

VEZANI TEKST - Policija pretresla kuću zatvorskog čuvara u Širokom Brijegu, našli drogu, oružje, vage...

Prilikom pretresa, kako smo ranije objavili, policija je pronašla i izuzela marihuanu, više vaga, automatskog i lovačkog oružja, te municije različitog kalibra.

- I. M. je od tada bio nedostupan policiji, a danas u 10.50 sati je dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji advokata. I. M. je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada tokom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. Po kompletiranju predmeta protiv I. M. će biti upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu - saopćili su iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.