open-navfaktor-logo
search
Izuzetna ljekovitost
Čurokot i med su fantastična kombinacija za imunitet
Sjeme čurokota je prirodni antibiotik, a med otklanja toksične materije iz organizma
30.11.2019. u 13:29
get url
text
Čurokot i med

Zimski period je vrijeme gripa, virusa, prehlada i da biste ojačali svoj organizam pored unosa svježeg voća i povrća, neophodna vam je i ova izuzetno zdrava kombinacija, mljeveni čurokot i med.  Opće je poznata ljekovitost kako meda, tako i čurokota.

Naime, sjemenke čurokota sadrže vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, folnu kiselinu, kalcij, željezo, bakar, cink, fosfor i mnoge druge minerale i vitamine. Zbog visokog sadržaja esencijalnih omega-kiselina čurokot smanjuju nivo lošeg holesterola i pomažu u kontrolisanju visokog krvnog pritiska.

Sjeme čurokota je i prirodni antibiotik, jača imunološki sistem, odlično je za probavni sistem.

Što se tiče meda, to je hrana koja se od davnina koristi kao lijek. Jača imunitet, poboljšava cirkulaciju, jača snagu srca i poboljšava srčani ritam. Poboljšava probavu, obnavljanje tkiva, potpomaže obnavljanje krvnih elemenata, ima antibakterijsko dejstvo, a poboljšava i otklanjanje toksičnih materija iz organizma.

I, kada sastavite med i čurokot dobit ćete fantastičnu kombinaciju. Čurokot u medu možete konzumrati tri puta na dan, po kašiku poslije jela. Kašika mora biti drvena ili plastična.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.