open-navfaktor-logo
search
Trener Dobojlija
Ćurguz: Najveća pobjeda u historiji Sloge, Zrinjski iz igre nije napravio ništa
Trener Sloge Doboj Zoran Ćurguz odisao je zadovoljstvom nakon što je njegov tim u zaostalom meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Modriči skinuo skalp Zrinjskom, aktuelnom prvaku BiH.
14.09.2022. u 20:08
get url
text

Sloga je slavila sa 1:0, a trener Ćurguz smatra da je ovaj trijum jedan od najvećih u klupskoj historiji.

VEZANI TEKST - Sloga srušila Zrinjski, razlika između pretposljednjeg tima i lidera PLBiH samo pet bodova
 

- Velika pobjeda, možda i najveća u historiji Sloge Doboj. Odigrali smo utakmicu kako smo morali da odigramo. Čvrsto, kompaktno, u defanzivnom, duplom bloku, gdje smo pokušavali da tranzicijama nešto napravimo Cilj nam je bio da u prvom poluvremenu imamo brže igrače prema naprijed. Dali smo gol iz prekida. S druge strane, Zrinjski je imao neke prilike iz prekida, iz igre nije imao ništa, što je bilo veoma bitno u prvom poluvremenu - referirao je Ćurguz-

- U drugom poluvremenu smo se dogovorili da odigramo na isti način. Osvježili smo vezni red i napadački dio. Žao mi je što nismo postigli ranije drugi gol i prelomili utakmicu, ali i ovako je slatko. Čestitam Zrinjskom na korektnoj igri, možda je malo bilo tenzije, ali je neko drugi kriv, nismo ni mi, ni Zrinjski U svakom slučaju čestitam igračima na velikoj pobjedi i divnim navijačima koji nas prate iz kola u kolo - poručio je trener Dobojlija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.