open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Cure detalji: Amerikanka misteriozno umrla na putu s momkom, sad je i on nestao
Jedna od glavnih tema u SAD-u, ali i u svijetu, je nestanak i potraga za 22-godišnjom Gabby Petito. Policija je jučer našla tijelo za koje sumnjaju da bi mogla biti ona.
20.09.2021. u 18:28
get url
text

Tijelo je pronađeno u Nacionalnom parku Grand Teton u Wyomingu. Identifikacija se tek mora provesti, a utvrđuje se i uzrok smrti.

Porodica je prijavila njen nestanak 11. septembra, deset dana nakon što se njen 23-godišnji dečko Brian Laundrie vratio u Floridu s višemjesečnog puta na koji je krenuo s Gabby. Laundrie još nije optužen za počinjenje bilo kakvog kaznenog djela, ali je pod sumnjom. Nakon povratka odbio je razgovarati s policijom, a FBI i roditelji nestale Gabby molili su i njega i njegovu porodicu da sarađuju. Laundrijeva porodica je nedavno rekla da ga nisu vidjeli od utorka i policija trenutno intenzivno traga za njim.

Kako je rekla porodica Gabby Petito, oni su posljednji kontakt s njom imali krajem augusta. Policija smatra da je Gabby tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton, gdje je jučer nađeno tijelo za koje policija vjeruje da je Gabby. Advokad porodice Richard Stafford rekao je da je porodica posljednju poruku od Gabby dobila 30. augusta, ali ne vjeruju da je tu poruku napisala ona. Istaknuo je da je Gabby s majkom razgovarala preko videopoziva 24. augusta, kada joj je rekla da kreću prema parku Grand Teton. Dan kasnije razmijenile su više poruka i porodica vjeruje da su već bili u Wyomingu. Tada je Gabby objavila posljednju fotografiju na društvenim mrežama, prenosi Reuters.

Sljedeći kontakt je bio 27. augusta i porodica vjeruje da je Gabby u to vrijeme još bila u nacionalnom parku Grand Teton, a posljednju poruku primili su 30. augusta, u kojoj je pisalo da "nema signala u Yosemiteju", i kako je rekao odvjetnik, sumnjaju da je Gabby to poslala.

Brian Laundrie se 1. septembra sam vratio u North Port, u kuću u kojoj je par zajedno živio, saopštila je policija. Pretragom kombija pronađeni su tragovi koje policija detaljnije istražuje.

Porodica je prijavila nestanak Gabby 11. septembra, nakon što je nisu mogli kontaktirati.

Sve su prijavili policiji u okrugu Suffolk u New Yorku, gdje žive, a nakon prijave policija iz North Porta išla je razgovarati s Laundrijem i njegovom porodicom. Oni su, pak, odbili razgovarati s policajcima i samo su ih preusmjerili na svog advokata. Porodica nestale 22-godišnjakinje molila je Laundrijeve da pomognu s istragom, a pokušali su i stupiti u kontakt s njima, što su Laundrijevi odbili. I policija se pridružila zahtjevima za pomoć, a 17. septembra porodica Briana Laudrieja pozvala je policiju u svoj dom, gdje su im rekli da sina nisu vidjeli od utorka.

Pokrenuta je potraga za njim u okolici Floride. Policija je objavila da ne provodi kriminalističko istraživanje, nego potragu za dvije nestale osobe. Dan kasnije objavili su da pretražuju prirodni rezervat s više planinarskih staza. U potragu se uključilo više od 50 službenika iz više lokalnih stanica, kao i FBI, a koriste pse i dronove, piše BBC. Do jučer nisu ništa pronašli.

Gabby i Brian krenuli su krajem juna na putovanje kombijem s jednog kraja SAD-a na drugi iz grada North Porta u Floridi. Htjeli su posjetiti nacionalne parkove na putu prema zapadu zemlje, a sve su bilježili na društvenim mrežama. Gabby se pokušavala probiti kao turistička blogerica, piše CNN. Par je objavio prvi i jedini video na YouTubeu 19. augusta, u kojem su bile sve snimke s njihovog puta. Redovno se tokom putovanja čula sa svojom porodicom, ali ta je komunikacija prekinuta krajem augusta.

Policija iz Moaba, grada u saveznoj državi Utah, intervenirala je nakon dojave o svađi Gabby i Laundrieja. Policija je opisala kako se par i fizički sukobio nakon prepirke. Na policijskoj snimci Gabby je uplakana i požalila se na sve učestalije svađe s dečkom. Izrazila je i zabrinutost za svoje mentalno zdravlje. Na preporuku policije noć su proveli odvojeno, a u izvještaju su službenici Petito opisali kao emotivnu i zbunjenu. Zbog incidenta niko nije priveden. Nakon što je Petito nestala, policija iz Moaba objavila je snimak prijenosne kamere s prsluka policajaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.