open-navfaktor-logo
search
Štiti od bolesti
Čudotvorna japanska terapija vodom: Topi salo, reguliše pritisak
Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak kilograma, a jedan se posebno ističe po svojoj efikasnosti i brzim rezultatima
24.10.2019. u 21:25
get url
text

Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak kilograma, a jedan se posebno ističe po svojoj efikasnosti i brzim rezultatima.

 Naime, đumbirova voda pomaže u sagorjevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara. 

Dobro utiče na cjelokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti s obzirom na to da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Povoljni učinci

Normalizuje krvni pritisak - redovno konzumiranje đumbirove vode doprinosi regulisanju krvnog  pritiska, a sprječava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija - đumbir se stoljećima koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip. Ima protivupalno djelovanje koje ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Poboljšava cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka.

Umanjuje simptome prehlade i gripa - redovno konzumiranje đumbira poboljšava imunološki sistem.

Reguliše probavu - đumbirova voda eliminiše neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima - zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode spriječit će bol u zglobovima. 

Detoks napitak od đumbira i limuna 

Sastojci:

1, 5 l vode

nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)

malo limunovog soka

Priprema:

Stavite vodu da prokuha, a đumbir ogulite na kriškice.

Dodajte  đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša.

Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.

Čim otvorite oči ujutru popijte ovaj napitak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.